Öppen arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud

26/11 samt 27/11 halvdag digitalt, 4/12 heldag på Vasatorps konferensanläggning.

AGERA arbetsmiljöutbildning står för den:

Aktiva

Genomgripande

Engagerande

Relevanta

Anpassade arbetsmiljöutbildningen.

Nu kan ni som verksamheter ansöka om utbildningsstöd hos AFA försäkringar när ni delta på utbildning med Nova Arbetsmiljö. Nova Arbetsmiljö är godkänd utbildningssamordnare vilket innebär att ni kan få 50-90% i stöd av AFA.

Utbildningen vänder sig i första hand till chefer och skyddsombud och är en grund för att chefer ska kunna motta sin uppgiftsfördelning av arbetsmiljöuppgifter.

Vi tror att i en Arbetsmiljöutbildning behöver vi både teoretisk kunskap men även möjligheten att lära oss tillämpa den kunskapen. Alltså praktisk kunskap som vi får i arbete med case och i gruppdiskussioner, HUR.

Vi börjar utbildningen med 2 halvdagar digital utbildning. Dag tre träffas vi fysiskt och då fokuserar vi på att få praktisera hur vi ska arbeta med olika typer av arbetsmiljöfrågor. Vi fokuserar mycket på själva processerna i arbetsmiljöarbetet, hur vi kommer framåt och vad vi ska tänka på i olika steg, inte lika stort fokus på lösningarna, då dessa varierar mycket mellan olika företag och branscher.

Målet med AGERA Arbetsmiljöutbildning är att kursdeltagarna får en grundläggande kunskap och förståelse för olika arbetsmiljöfrågor, arbetsmiljöområden och lagstiftningen inom arbetsmiljöområdet som verksamheter behöver förstå och förhålla sig till. Samt kunskapen att kunna tillämpa detta i sin verksamhet. Detta är en del i kunskapsbehovet för att motta en Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöuppgifter.

Utbildningen avslutas med att kursdeltagarna erhåller ett kunskapstest. När man genomfört kunskapstestet med godkänt resultat erhåller man sitt kursintyg.

Vi på Nova Arbetsmiljö och Bränning psykologer har lång erfarenhet av utbildningar och arbetsmiljöarbete inom privata och offentliga verksamheter.

Arbetsmiljöutbildning Upplägg

Två halvdagars digital utbildning:

  • 26/11 Del 1: Grundläggande kunskap kring kraven i Arbetsmiljölagen samt föreskriften Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • 27/11 Del 2: Grundläggande kunskap kring kraven i Föreskriften Organisatorisk- och social arbetsmiljö.

En heldag fysiskt tillsammans på Vasatorps konferensanläggning i Helsingborg.

  • 4/12 där vi förflyttar oss från Teori till Praktik, vi koncentrerar oss på HUR vi ska arbeta med vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Vi tränar er i metoder som kan bidra till att utveckla ert systematiska arbetsmiljöarbete.

Under del 1 träffar ni Arbetsmiljöingenjör Linda Orlöf Juhlin digitalt som går igenom olika delar i arbetsmiljölagen och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Under del 2 träffar ni Organisationskonsult/psykolog Niklas Nyström som går igenom de olika delarna i föreskriften Organisatorisk och social arbetsmiljö.

Vid tredje och sista tillfället träffar ni oss bägge för en heldag där ert engagemang är en viktig del i lärandet. Här arbetar vi med olika case och olika metoder för att få mer praktisk kunskap kring HUR vi ska arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete i vår verksamhet.

Arbetsmiljöutbildning Innehåll

Del 1: Grundläggande kunskap kring:
  • Arbetsmiljölagen
  • Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM)
    T.ex. Roller och ansvar, Samverkan, Förebyggande arbetsmiljöarbete och åtgärder
Del 2: Grundläggande kunskaper kring:
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö
    T.ex. Kränkande särbehandling, Arbetsbelastning, Arbetstid
Del 3: Från teori till praktik:

Casebaserat lärande.
Vi tränar er i några olika metoder och verktyg som vi tror ni kan utveckla ert systematiska arbetsmiljöarbete.

Läs mer här

Datum:
26/11 kl 8:30-12:00
27/11 kl 8:30-12:00
4/12 kl 8:30-16:00 (på Vasatorps konferensanläggning)

Pris: 8 700 kr /deltagare exkl. moms

Välkommen till en arbetsmiljöutbildning där du får redskap för att bedriva ett gott arbetsmiljöarbete!

Maila anmälan till linda.ojuhlin@nova-am.se senast den 11/11- 2024
Vi förbehåller oss rätten att flytta utbildningen om det blir för få deltagare.